onsdag 11. mai 2016


Trykk og Foto
Årets trykk og foto tentamen. For å være ærlig var jeg ganske redd og nervøs. Jeg visste ikke hva slags oppgave vi ville få, og visste ikke om jeg ville ‘naile’ det. Etter som dette er mitt favoritt fag, fordi det er et fag som man kan slappe av, være kreativ og bare tenke på hva en selv vil, så følte jeg er stor press på å gjøre det bra og få den 6’ern på karakterkortet.
Da jeg kom på skolen følte jeg pusten ble litt tung, og hjerte dunket fort. Jeg satt meg ned og følte med på det læreren hadde å si om dagen, og hvordan tentamen i trykk og foto fungerte. Deretter snakket vi om oppgaven, jeg ble redd. Jeg visste ikke om jeg kunne gjøre det noe bra. Jeg pleier aldri å gå utenfor min komfortsone, og siden oppgaven var å gå utenfor komfortsiden sin, og ta bilder av ting man ellers ikke ville ha lagt merke til, gjorde meg nervøs. Etter å ha gått ut for å ta bilder, skjønte jeg fort at dette ville bli vanskelig for meg, fordi jeg som sagt går aldri ut av komfortsonen min.
Jeg begynte å se meg rundt, og tenkte utenfor boksen. Jeg lette etter ting som jeg ikke har lagt merke til, og overraskende nok så var det masse. Jeg hadde litt problemer med å ta bilder fra vinkler, eller objekter som jeg ellers ikke ville tatt i/av. Men etter å ha tatt flere bilder, begynte jeg å se på objektene i forskjellige vinkler og tenkte litt utenfor boksen som de sier.
Da jeg skulle velge hvilke bilder jeg ville bruke, så tenkte jeg mest på å velge de bildene jeg ville ha tatt annerledes om jeg ikke hadde fått denne oppgaven. Da stod jeg igjen med fire bilder, og det er disse bildene:
Det er det første bilde (øverst på hver side) som er tatt originalt, mens det som kommer under er redigert og ‘lekt’ med. 


 Bilde 1:
Dette bilde er av graffiti, der det står ‘SOVE’. Jeg valgte dette som et av mine bilder fordi det er noe som slår oss alle sammen, noe som betyr noe for oss alle. Blir vi slitne vil vi sove. Blir livet for hardt vil vi sove. Blir stresset fra skolen, familien og sosial livet for mye, vil vi krympe oss selv ned til en liten klump under dyna og sove. Vi vil sove for å glemme det dårlige, og de store utfordringene vi må gå gjennom. Vi sover for å få pause fra det så kalte livet som skal være ‘enkelt’. Rett og slett for å få pause fra denne verden, og samle energien vi trenger for å gå gjennom de samme utfordringene neste dag.
Dette bilde tok jeg rett frem, og jeg har aldri sett det, noe som er rart fordi jeg går alltid forbi den parkeringsplassen, men jeg er alltid på telefonen, men siden jeg ikke hadde den på meg, så, så jeg opp og der var den, den traff meg på en måte. Jeg gjorde bildet om til svart-hvitt og cropet det.


Bilde 2:
Bilde viser en røyk, som har blitt røyket ferdig. Dette var utenfor min komfortsone, for jeg misliker røyk så inderlig mye, så det å ta et bilde på så nær hold var ukomfortabelt for meg. Jeg redigerte det i svart-hvitt for jeg mener det er det som skjer når man røyker og blir hektet. Mange jeg kjenner gjør hva som helst for å få en røyk, spesielt de på min alder, noe som er dumt, for jeg ser på det som en, en veis billett til døden.
Bilde 3:
Som dere kan se er det et bilde av en sko som tråkker på noen blomster. Jeg som jobber i en blomsterbutikk har aldri sett en slik blomst før. Den var hvit, med blå/lilla streker, noe jeg syntes var fascinerende. Jeg redigerte det med å bruke Brightness/contrast funksjonen.Bilde 4:
Denne hadde jeg aldri lagt merke til, denne boksen var ved siden av det gamle rådhuset. Jeg redigerte bilde ved å bruke Brightness/contrast og deretter i curves, for å framheve fargene, og «female» tegnet. Og tanker jeg veldig på hvordan jenter/kvinner blir behandlet i forskjellige religioner og kulturer
(Alle bildene er redigert i Photoshop) Egenvurdering
Denne tentamen var veldig annerledes enn de andre tentamenene som jeg har hatt. Isteden for å sitte 5t innestengt i et rom, så skulle vi gå ut og ta bilder. Jeg syntes oppgaven var veldig vanskelig først, men etter hvert så klarte jeg meg bedre. Jeg lærte å se objekter fra forskjellige vinkler, legge merke til ting som er rundt meg og tenke utenfor boksen. Jeg lærte å gå utenfor min komfort-sone
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar